TERMOJENİK BESİNLER

Bazı besinler vardır ki sindirimi esnasında vücut ısısını arttırırlar. Bir besinin vücutta sindirilmesi ve  işlenmesi için gerekli enerji sağlanırken açığa çıkar ısı enerjine besinlerin termojenik etkisi denir. kullanılan bu enerji gün içerisinde yediğiniz besinlerin çeşitliliğine göre fark göstermekle birlikte yaklaşık olarak günlük aldığınız kalorinin yaklaşık olarak %10'una denk gelir. Buna besinlerin termik etkisi de denilebilir. Bilinen en etkili termojenik makro besin proteinlerdir fakat yağlar da azımsanamayacak kadar etkilidir.
Buyrun Termojenik Etkili bazı besinleri birlikte inceleyelim:
                                       turunç meyvesi ile ilgili görsel sonucu

İLK SÜPER 3'LÜ
Citrus Aurantium :Turunç. İştah kesme özelliği de var.(synephrine)
Yeşil çay
Capsaicin: Kırmızı biber
                              KIRMIZI BİBER ile ilgili görsel sonucu
ET, YUMURTA, YOĞURT BAL, YEŞİL MERCİMEK, KIRMIZI MERCİMEK, FASULYE ( YEŞİL VEYA KURU ) , PANCAR, ÇİĞ SOĞAN, TURP, DOMATES, PORTAKAL, ŞEFTALİ, ERİK, KARABİBER, KEREVİZ TOHUMU, KARANFİL, ZENCEFİL, KİMYON, ÇEMEN, SARIMSAK, HARDAL, TUZ, SUSAM, KARA BUĞDAY, ESMER PİRİNÇ, MISIR, YULAF, ÇAVDAR, BADEM, YERFISTIĞI, KABAK ÇEKİRDEĞİ, AY ÇEKİRDEĞİ, CEVİZ, YAĞLAR



ALT BİLGİ OLARAK BUNLAR DA DURSUN

VÜCUT ISISINI AZALTAN GIDALAR

TUZSUZ TEREYAĞI, TUZSUZ PEYNİR, İNEK SÜTÜ, KEÇİ SÜTÜ, AYÇİÇEK YAĞI
ŞEKER, NOHUT, BÖRÜLCE,SOYA FASULYESİ
BROKOLİ, LAHANA, KARNIBAHAR, HAVUÇ, KEREVİZ, SALATALIK, MARUL, BAMYA, PATATES, ISPANAK, DOLMALIK KABAK
ELMA, MUZ, HİNDİSTAN CEVİZİ ,İNCİR, ÜZÜM, KAVUN, ARMUT, NAR
KİŞNİŞ TOHUMU, SAFRAN
ARPA, BASMATİ PİRİNCİ, BUĞDAY, BEYAZ PİRİNÇ

Yorumlar

Popüler Yayınlar